تفاوت لمینت دندان و کامپوزیت دندان

اگر شما هم در انتخاب بین روکش های کامپوزیت و لمینت گیر کرده اید؟ با خواندن این مقاله خواهید دانست کدام برای شما گزینه بهتری است.

شروع پدیده جهانی دندانپزشکی زیبایی در واقع با اختراع روکش های دندانی لمینت و کامپوزیت در اوایل دهه 1980 آغاز شد. این روکشها روشی برای تغییر اندازه ، شکل و رنگ دندان هستند.

چنانچه در آینه نگاه می کنید و به دلیل وجود دندان های تیره و زرد رنگ، دندانهای تراشه دار، دندان های فاصله دار و یا دندان های شکسته ، لبخند خود را دوست ندارید  روکش های لمینت دندان و کامپوزیت دندان می توانند زیبایی دندان هایتان را به شما بازگردانند.  اگر چه این دو نوع روکش هر دو در دندانپزشکی زیبایی کاربرد دارند اما تفاوتهایی نیز با یکدیگر دارند که پیش از اقدام به عمل بهتر است این تفاوت ها بشناسید

تفاوت در مواد

روکش های لمینت در آزمایشگاه دندانپزشکی و از مواد پرسلن سرامیکی ساخته می شوند. روکش های کامپوزیت  در واقع مواد رزین کامپوزیتی  هستند که توسط دندانپزشک روی دندان شما شکل داده می شوند.

تفاوت در روند کار

برای قرار ادن روکشهای لمینت دندان دندانپزشک ابتدا مقداری از مینای دندان را می تراشد و سپس قالب ساخته شده از دندان ها به آزمایشگاه دندانپزشکی ارسال می کند تا متناسب با وضعیت دندان های هر بیمار ُ روکشهای منحصربفرد و مناسب وی ساخته شود. در مورد کامپوزیت دندان مواد توسط خود دندانپزشک روی دندان قرار داده شده و شکل می گیرد.

تفاوت-کامپوزیت-و-لمینت-چیست

کامپوزیت دندان به دلیل اینکه مستقیما توسط دندانپزشک روی دندان ها قرار داده می شود، می توانند تنها در یک جلسه دندانپزشکی انجام شوند. در مقابل روکشهای لمینت سرامیکی دندان به دلیل اینکه در آزمایشگاه دندانپزشکی ساخته می شوند حداقل به دو جلسه دندانپزشکی نیاز دارند.

تفاوت از نظر هزینه

وقت و هزینه مورد نیاز برای انجام کامپوزیت معمولاً در مقایسه با روکش های لمینت حدود پنجاه درصد کمتر است. هزینه لمینت دندان در تهران می تواند بین یک تا ۳ میلیون تومان باشد. در حالیکه کامپوزیت قمیتی ما بین ۵۰۰ هزار تا ۱۵۰۰۰۰۰ دارند.

تفاوت از نظر زیبایی

از نظر زیبایی روکشهای لمینت دندان عالی به نظر می رسند. به این دلیل که نازک و شفاف هستند و نور را به خوبی منعکس می کنند. البته روکشهای کامپوزیت نیز اگر توسط یک متخصص دندانپزشکی زیبایی ماهر و باتجربه انجام شود، می توانند عالی به نظر برسند. اما در حالت کلی لمینت های سرامیکی ظاهر طبیعی تری دارند و با کیفیتی شفاف بسیار شبیه مینای دندان هستند.

کامپوزیت دندان به دلیل اینکه بدون هیچ گونه آماده سازی و دستکاری دندان ، روی دندان ها قرار داده می شود ، اغلب دندانها برجسته تر و ضخیم تر از حد مورد نظر به نظر می رسند.

برای اینکه روکشهای لمینت بتوانند روی دندان قرار داده شوند ، دندان ها نیاز به آماده سازی دارند یعنی در بیشتر موارد ساختار دندان دستکاری می شود و به اندازه فضایی که لمینت احتیاج دارد تراشیده می شود. به همین دلیل مشکل برجستگی و ضخامت دندان ها در این روش برطرف می شود. اما همین حست روکش لمینت دندان ، عیب آن نیز محسوب می شود. زیرا تراشیده شدن دندان ها ، روکشهای لمینت را به یک روش برگشت ناپذیر تبدیل کرده است. به دین معنا که دیگر نمی توان انها را از روی دندان حذف نمود و فقط می توانند با روکشهای جدیدی جایگزین شوند.

به طور کلی کامپوزیت ها ارزان تر و کم تهاجمی تر هستند.  همچنین از نظر بیولوژیکی نیز سازگاری کمتری دارند  و بیشتر مستعد تجمع باکتری ها و حتی اگر خیلی صاف شده باشد باز هم نسبت به روکشهای لمینت دندان احتمال بیشتری برای التهاب لثه دارند.

تفاوت از نظر طول عمر

یکی از تفاوتهای اصلی بین کامپوزیت دندان و لمینت دندان ، طول عمر است. طول عمر کامپویت دندان در مقایسه با روکشهای لمینت کمتر است. کامپوزیت ها راحت تر تراشه می شوند و با گذشت زمان ممکن است لکه بگیرند. روکشهای لمینت دندان در برابر تراشه و لکه مقاوم هستند و می توان گفت تا اخر عمرشان لکه دار نخواهند شد. روکش لمینت می تواند 10 تا 20 سال دوام بیاورد روکش کامپوزیت هفت تا ده سال دوام دارد.

تفاوت-کامپوزیت-و-لمینت-چیست

تفاوت در کاربرد

تفاوت دیگر این است که ، کامپوزیت دندان برای مشکلات و اصلاحات جزئی تر استفاده می شود. به دلیل قدرت ذاتی ، نمی توانید از پیوند دندان استفاده کنید تا به طور بالقوه اصلاح بزرگی در دهان خود انجام دهید. شماره دو ، به دلیل سازگاری مواد با دندان. کامپوزیت دندان اگرچه ابزار بسیار خوبی برای دستیابی به لبخند زیبا است اما در استفاده برای برخی مشکلات زیبایی دندان محدویت دارند. روکش های لمینت سرامیکی کاربردهای بیشتری دارند  زیرا محکم تر و قوی تر هستند.

اکنون که اطلاعات بیشتری در مورد تفاوت کامپوزیت دندان و لمینت دندان کسب کرده اید ، انتخاب صحیح آن آسان است. در ادامه با توجه به این تفاوت ها مزایا و معایب هر کدام از این روشها را بصورت جداگانه برایتان آورده ایم:

مزایا و معایب کامپوزیت دندان

روکش های کامپوزیت به دلیل راحتی و قیمت پایین گزینه جذابی است.

دندانپزشک می تواند روکشهای کامپوزیت را در طی یک جلسه دندانپزشکی انجام دهد

از آنجا که روکش کامپوزیت به آماده سازی کمتری نیاز دارد ، هزینه کمتری نسبت به روکش لمینت دندان دارند.

نکته منفی این است که کامپوزیت ها  زودتر فرسوده می شوند. متوسط ​​عمر آنها حدود هفت تا ده سال است.

کامپوزیت اگر چه ماده ای محکم است اما به اندازه لمینت های سرامیکی دوام ندارد. به همین دلیل ، بیشتر در معرض سایش ، خرد شدن و آسیب دیدن است و به معاینات مکرر نیاز دارد.

جنبه مثبت روکش های کامپوزیت این است که برگشت پذیر هستند. یعنی چون مینای دندان دستکاری نمی شود هر زمان که بخواهید می توانید روکشهای کامپوزیت را توسط دندانپزشک از روی دندان های خود حذف کنید.

مزایا و معایب لمینت دندان

گرچه درست است که روکش های لمینت گران ترند اما ماندگاری آنها طولانی تر است و نسبت به کامپوزیت به تعمیرات یا جایگزینی کمتری نیاز دارند.

بسیاری از متخصصان دندانپزشکی به دلیل طول عمر کوتاه ، دیگر روکش کامپوزیتی ارائه نمی دهند. در عوض ، آنها روکش های لمینت دندان را توصیه می کنند که از مقاومت و دوام بالاتری برخوردار هستند.

با مراقبت مناسب ، روکش های لمینت می توانند تا 20 سال دوام بیاورند. برخلاف رزین کامپوزیت ، آنها در برابر لک مقاوم هستند و ظاهر شفاف تری دارند.

تفاوت کامپوزیت دندان و لمینت دندان

روکش های سرامیکی در آزمایشگاه ساخته می شوند و نیاز به دو یا چند مراجعه به دندانپزشک دارند. آنها معمولاً ظرف یک یا دو هفته آماده می شوند ، اما ارزش انتظار را دارد.

قبل از قرار دادن روکشهای لمینت ، دندانپزشک شکل ، رنگ و تناسب آنها را با نیاز شما برآورد می کند. از آنجا که این روش برگشت پذیر نیست ، همه این جزئیات مهم است.

به طور کلی ، روکش های لمینت سرامیکی برای کسانی که دندان ناصاف ، مینای فرسوده یا لکه های دائمی دارند و به دیگر درمان های سفید کننده دندان پاسخ نمی دهند ، گزینه خوبی است.

یکی دیگر از مزایای آن این است که آنها جلوه طبیعی دندان های شما را بازسازی می کنند.

عیب روکشهای لمینت اینست که هزینه ان بالاست و در صورت خرابی باید آنها را تعویض کنید زیرا قابل ترمیم نیستند. با این حال ، آنها بسیار با دوام هستند و احتمال شکستن آنها وجود ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا