علائم آفت دهان کودکان

علائم و روش های درمان آفت دهانی کودکان

آفت های دهانی از ظاهرشان شناخته می شوند. ظاهری شیری یا سفید که حتی قبل از شکل گیری شروع به سوختن کرده و دردناک هستند. از هر پنج نفر یک نفر آفت دهانی پیدا می کند. آفت دهان باعث درد شدیدی در کودکان و بزرگسالان هنگام غذا خوردن ، آشامیدن یا مسواک زدن می شود. کودکان و نوجوانان نسبت به بزرگسالان دو برابر و زنان دو برابر بیشتر از مردان از آفت دهان رنج میبرند. دختران نوجوان بیشتر در ابتدای چرخه قاعدگی دچار آفت دهان می شوند. اگرچه مشکل آفت دهانی مصری نیست ، اما سابقه خانوادگی میتواند افراد را مستعد این مشکل کند.

آفت دهان در کودکان می تواند علائم مختلفی داشته باشد که به برخی از آنها در ادامه اشاره میکنیم :

  • روی لثه ها ، داخل گونه ها ، لب ها و زبان ایجاد می شود
  • آنها رنگ روشن دارند و حتی هنگام غذا نخوردن دردناک هستند
  • مرکز سفید با حاشیه قرمز در اطراف ضایعه دارند
  • اندازه آن کمتر از 6 میلی متر است
  • معمولاً هر بار یک آفت در دهان ایجاد می شود. در موارد نادر ، دو یا سه مورد همزمان اتفاق می افتد
  • همراه با تب یا علائم دیگر نیست

دلایل آفت دهان در کودکان

آفت های دهانی می توانند دلایل زیادی داشته باشند. به عنوان مثال ، عفونت های خفیف و جزئی در دهان می تواند منبع احیای آفت دهان در کودکان باشد. زخم حاصل از مسواک زدن سخت یا خوردن غذای سفت در دهان کودک می تواند باعث آفت دهان شود. در برخی موارد ، فرد هنگام جویدن غذا لب یا زبان خود را گاز می گیرد و این باعث ایجاد آفت در دهان می شود.

  • کمبود ویتامین یکی از دلایل آفت دهان در کودکان است. هم چنین کمبود ویتامین A نیز یکی از دلایل آفت دهان میباشد که در کودکانی که دچار سوء تغذیه هستند بیشتر دیده می شود.
  • می تواند منشأ ژنتیکی داشته باشد.
  • در بسیاری از موارد آفت دهان مشخص نیست.

برخی از افراد بیشتر از سایرین دچار آفت دهان می شوند. افرادی که از رژیم غذایی دارای فولیک اسید ، B12 و آهن کمی دارند استفاده می کنند ، بیشتر دچار آفت دهان می شوند. همینطور افرادی که از آلرژی غذایی رنج می برند نیز بیشتر در معرض این مشکل هستند. برخی از املاح در دهان شویه ها و خمیر دندان ها یافت می شوند (مانند سدیم لاریل) که به تشدید بیشتر آفت های دهانی در کودکان ارتباط دارند. در برخی موارد ، آفت دهان با بیماری های سیستم ایمنی بدن ارتباط دارد. حتی اضطراب فرد نیز می تواند در این زمینه مؤثر باشد. در دوره هایی که فرد استرس بیشتری دارد ، خطر ابتلا به آفت دهان بیشتر است.

علت آفت دهان کودک

درمان های آفت دهان در کودکان

 

  • برای کاهش درد از آنتی اسیدهای مایع استفاده کنید

برای سنین یک سال به بالا از مایعاتی مانند میلانتا برای کاهش درد دهان استفاده کنید. 4 بار در روز و بعد از غذا زمان خوبی است.

از سن 1 تا 6 سالگی ، چند قطره در دهان کودک بیاندازید یا آن را با یک پنبه به ضایعه بمالید.

بالای 6 سال ، یک قاشق غذاخوری یا 5 میلی لیتر از مایع را مانند دهانشویه در دهان خود بچرخانید و تا آنجا که می توانید روی ضایعه نگه دارید ، سپس آن را ببلعید یا بیرون بریزید.

مراقب باشید که از دهان شویه های معمولی استفاده نکنید زیرا ممکن است باعث تحریک آفت شوند.

  • مسکن ها

از مسکن های حاوی استامینوفن مانند تایلنول می توان برای کاهش درد آفت دهان در کودکان استفاده کنید. در صورت نیاز می توانید از ایبوپروفن نیز استفاده کنید. (کودکان زیر 6 ماه نباید از مسکن استفاده کنند)

  • غذاهای نرم و آبکی به کودک بدهید

برای هیدراته (حفظ آب بدن) نگه داشتن کودک ، غذاهای مایع مانند سوپ و فرنی به او بدهید. نوشیدنی های سرد مانند میلک شیک و اسموتی گزینه های خوبی هستند. غذاهای جامد می تواند شامل ماکارونی ، پوره سیب زمینی و بستنی باشد.

درمان آفت دهان کودک

هرگز به کودک خود غذاهایی ندهید که نیاز به جویدن زیاد دارند یا حاوی نمک و ادویه هستند. باید این را بدانید که مصرف مایعات بیشتر از مواد جامد برای کودک مهم است و بهتر است در نوزادان به جای بطری یا شیر سینه مادر از سرنگ ، فنجان یا قاشق استفاده کنند زیرا نوک بطری شیشه شیر درد بیشتری را برای کودک ایجاد می کند.

زمان بهبود آفت دهان

زخم های دهان از جمله آفت دهانی در کودکان معمولاً پس از یک تا دو هفته بهبود می یابند. اما باید توجه کرد که فقط در صورتی که بعد از 2 هفته بهبود نیافت ، با پزشک خود تماس بگیرید. در صورت مشاهده علائم زیر به اورژانس مراجعه کنید:

  • اگر ادرار کودک تیره است یا بیش از 8 ساعت است که به دستشویی نرفته باشد و دهان و لبهایش کاملا خشک است.
  • هنگامی که علاوه بر آفت دهان ، دما بدن به 40 درجه سانتیگراد می رسد و یک تا دو روز ادامه دارد. (تب 38 درجه در کودکان زیر 3 سال)
  • مشکلات در بلع نوزاد بوجود آید
  • بیش از 3 عدد تبخال همزمان وجود داشته باشد

تفاوت بین تبخال و آفت دهان در کودکان

اگر زخم خارج از دهان کودک باشد ، ممکن است تبخال باشد. برخلاف آفت دهان ، تبخال از طریق تماس پوستی منتقل می شود و توسط ویروس ایجاد می شود. تبخال به درمان های مختلفی نیاز دارد و اگر در این مورد به اطلاعات بیشتری نیاز دارید ، بهتر است با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا